De 10 beste podcasts over podcasten

In mijn lijstje 22 doelen voor 2022 staat op nummer 2: elke dag één podcast episode beluisteren. In realiteit is het er vaak meer dan één. Niet alleen omdat het mijn werk is. Ik luister gewoon enorm graag naar podcasts, ik ben een podcast junkie. En ik wil alles weten over alles wat met podcasten te maken heeft. Je kan al raden dat ik dus ook veel naar podcasts over podcasten luister.
Wanneer ik dat tegen mensen vertel krijg ik vaak de reactie: “Oh, zijn er ook podcasts over podcasten?”
Ja, die zijn er! Ik zet in deze blog de 10 beste podcasts over podcasten op een rijtje. (in willekeurige volgorde)

Savvy Podcasting for Entrepreneurs (US)

Deze podcast van Jenny Suneson gaat vooral over marketing en leads genereren uit je podcast. Jenny is van podcast VA doorgegroeid naar podcast launch strategist en geeft heel veel tips om te starten met podcasten, maar ook om je podcast naar de next level te brengen en te laten groeien.

Podcast Me Anything (US)

Podcasting 101 voor ervaren podcast makers. Ben Killoy en Matthew Passy beantwoorden vragen van de luisteraars en doen deep dives in meer advanced podcast onderwerpen.

The Wavve Podcast (US)

Deze podcast van Jeff Dolan focust op het vertroten van je publiek en impact door goede content op social media.

The Podcasters Club (NZ)

Een podcast voor podcasters van de Nieuw-Zeelandse audio-engineer Kane Powers.
Deze gaat vaak over opname hardware, audiokwaliteit, muziek en editing maar er komen ook andere podcast onderwerpen aan bod zoals marketing en promotie.

Too Busy To Podcast (UK)

Een podcast beginnen kan soms overweldigend voelen. Rosemarie Callender begeleidt je in deze podcast stap voor stap bij het starten met podcasten.

Podcast Masters Podcast (NL)

De podcast van Mirjam Hegger mag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken. Ook al ben ik het niet altijd met haar eens, ze geeft in deze podcast goede tips voor wie wil starten met podcasten en heeft regelmatig heel interessante gasten.

Podcraft | How to podcast & craft a fantastic show (UK)

Een podcast over podcasten die al bestaat sinds 2014. Ondertussen zijn er al 10 seizoenen over echt alles wat met podcasten te maken heeft.
Ik ben fan van Colin Gray.
Met The Podcast Host heeft hij een geweldig platform gecrëëerd voor podcasters dat gewoon schittert door zijn eenvoud. En het Schotse accent is so cute 🤗

Podcasters’ Roundtable (US)

Ray Ortega, Dave Jackson, Daniel J. Lewis vormen roterend panel van podcasters die discussiëren en debatteren over podcasten.

Podcast Rock Stars (US)

Podcast copywriter Dawn Lidwell neemt je mee in gesprekken met ondernemers en thought-leaders over de kracht van podcasten.
Een podcast die na 1 seizoen in 2019 eindigde met een laatste aflevering waarin seizoen 2 aangekondigd wordt, maar dat kwam er dus niet. Niettemin een leuke podcast om naar te luisteren met interessante inzichten van podcast rock stars.

Podcasting Step By Step (US)

Dezelfde insteek als Too Busy To Podcast die ik hierboven al vermeld. Maar dan Amerikaans. Sarah Mikutel neemt je bij de hand om te starten met podcasten. Het gaat niet enkel over de praktische en technische zaken, maar ook bvb over mindset.

Ik verzamelde alle podcasts over podcasten in een playlist op Spotify. Daar voeg ik regelmatig nieuwe podcasts in toe, en er zullen er ook weer verdwijnen. Op het moment dat ik deze blog schrijf staan er ongeveer 250 podcast episodes in de lijst, goed voor bijna 100 uur luisteren 🎧

Veel luister- en leerplezier!

Heb je zelf een interessante podcast of podcast aflevering over podcasten gemaakt of beluisterd? Klik hier en laat het me weten!

Vorige
Vorige

Back to the future op het DS Podcast Festival

Volgende
Volgende

Is je podcast een hobby of een strategie?