Als succes kan spreken, dan zegt het…

Vorige week was ik te gast in de podcast “Als succes kan spreken”. Nico Van De Venne van Feniks Coaching nodigde me uit voor een openhartig gesprek over wie ik ben, wat ik doe, wat succes voor mij betekent, en wat me gebracht heeft tot waar ik nu sta.

Een van de dingen die ik doe, is blogs schrijven op basis van podcast afleveringen, dus deze kan hier natuurlijk niet ontbreken 😄

Luister hier naar de volledige aflevering en/of lees hieronder de korte samenvatting.

Elke aflevering van deze podcast begint met dezelfde vraag: ‘welke tip wil je de luisteraars geven?’

Mijn tip lijkt simpel, maar is het niet.

Wees altijd jezelf!

Dat is mijn tip. En die komt vanuit een diepgeworteld gevoel dat ik heel lang niet mezelf heb mogen of kunnen zijn.

Pas nu, nu ik 40+ ben en ondernemer, heb ik het gevoel dat alles klopt. Dat ik geen masker moet opzetten. Dat ik mijn mening mag zeggen. Dat ik mag zijn wie ik ben en mag doen wat ik graag doe.

Authenticiteit is altijd al een belangrijke waarde voor me geweest. En nu nog meer. Daarom ben ik geen copywriter die op basis van een briefing een tekst schrijft voor haar klanten. Ik ga liever aan de slag met teksten die ze zelf geschreven hebben, vanuit wie zij zijn. Of ik schrijf op basis van een podcast of vlog die zij opgenomen hebben.
Ik ben een sidekick die teksten beter maakt zonder dat ze aan eigenheid verliezen. Dat is essentieel voor mij, en ik voel dat mijn klanten het ook heel fijn vinden dat ik letterlijk hun woorden gebruik.

Dus: als succes kan spreken, dan zegt het ‘Je bent succesvol als je jezelf kan zijn!’

Maar dat is niet het enige. Succes zit voor mij ook in hele kleine dingen. Een nieuwe volger op social media, een aanmelding op mijn nieuwsbrief, een nieuwe klant, een nieuwe opdracht, … Ik ben er elke keer opnieuw dankbaar voor.

En - dit vertel ik niet in de podcast - dan duw ik op mijn ‘badass’ knop. Die zegt dan ‘You are a badass!’ En dan antwoord ik ‘Yes, I am.’ 😉

Vorige
Vorige

Is bloggen nog hip in 2021?

Volgende
Volgende

Slim uitbesteden in 3 stappen